Organizarea seminarelor și a atelierelor de lucru, dezvoltarea unui e-curs, actualizarea curriculumului și a materialelor de suport în domeniul administrării eficiente a instanțelor de judecată se numără printre acțiunile efectuate de Institutul Național al Justiției în parteneriat cu proiectul Consiliului Europei „Susținere pentru consolidarea în continuare a eficienței și calității sistemului judiciar din Republica Moldova”. Despre aceste activități și impactul lor asupra pregătirii profesionale a beneficiarilor INJ a vorbit Ecaterina Popa, Directoare interimară a INJ, la reuniunea finală a grupului de coordonare a proiectului. La evenimentul care a avut loc joi, 23 februarie 2023, a mai participat Tatiana Ciaglic, șefa Centrului de Informații Juridice de la INJ.
În intervențiile lor, William Massolin, Șef al Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, și Eduard Pesendorfer, manager de proiecte în domeniul justiției, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, au evidențiat rolul și aportul Institutului Național al Justiției în consolidarea și eficientizarea managementului instanțelor prin formarea judiciară de calitate a beneficiarilor INJ, inclusiv pe dimensiunea instrumentelor CEPEJ și comunicare în instanțe.
La reuniunea finală a fost prezentat conceptul și principalele caracteristici ale Sistemului Informațional Automatizat JUSTAT și au urmat discuții privind utilitatea realizării unor noi acțiuni pe parcursul următorului proiect.
Proiectul CoE „Susținere pentru consolidarea în continuare a eficienței și calității sistemului judiciar din Republica Moldova” a avut drept scop îmbunătățirea funcționării sistemului judiciar prin consolidarea eficienței și calității instanțelor judecătorești și a fost implementat în cadrul Programului comun al Uniunii Europene și al Consiliului Europei „Parteneriatul pentru Buna Guvernare 2019-2022”.