Proiectul Twinning: instruire în domeniul protecției drepturilor de proprietate intelectuală

01. 06. 2011

Proiectul Twinning „Suport pentru implementarea și respectarea drepturilor de proprietate intelectuală în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de către Oficiul Danez de Brevete și Mărci și Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România, a demarat în noiembrie 2010. Una din componentele acestui proiect are ca obiectiv ameliorarea aplicării drepturilor de proprietate intelectuală, care include și instruirea în domeniu.

Anume în perspectiva desfășurării unor sesiuni de instruire a judecătorilor și procurorilor în materie de investigare a fraudelor și de soluționare a litigiilor din sfera drepturilor de proprietate intelectuală a și avut loc întrevederea domnului Veaceslav Didâc, director executiv adjunct al Institutului Național al Justiției, cu reprezentanții Proiectului Twinning nominalizat mai sus, domnul Jens Feilberg, Preşedintele Consilierului Rezident,  și doamna Victoria Muntean, Asistent al Consilierului Rezident de Twinning. Oaspeții s-au interesat de activitățile Institutului la acest capitol, au fost informați despre necesitățile și posibilitățile de instruire a audienților în domeniul protecției drepturilor de proprietate intelectuală.
 
S-a convenit asupra studierii problemei în sensul identificării de către Twinning a mijloacelor pentru desfășurarea în colaborare cu INJ a unor seminare de formare a formatorilor naționali, iar mai apoi și de instruire a judecătorilor și procurorilor în domeniul protecției drepturilor de proprietate intelectuală.
 
Domnul Veaceslav Didâc a salutat ideea organizării unor sesiuni de instruire respective, dînd asigurări că Institutul Național al Justiției se va implica activ în realizarea acestora la un înalt nivel, cu rezultate scontate pe măsură.
 
La întrevedere au mai participat doamnele Viorica Puica, șef Direcție instruire și cercetare, Eugenia Kistruga, șef secție formare formatori și relații internaționale, domnii Vladimir Holban, șef secție formare inițială, Vasile Guțu, șef secție abilități non-juridice, relații cu publicul și editări.