Instruire la distanţă: INJ a înmânat certificate audienţilor primului curs

11. 07. 2014

Cu ocazia finalizării primului curs electronic de instruire la distanţă “Specificul psihologic şi particularităţile audierii victimelor traficului de fiinţe umane”, ieri, 10 iulie curent, la Institutul Naţional al Justiţiei, a avut loc ceremonia de înmânare a certificatelor care atestă participarea şi susţinerea acestui modul.

Cursul electronic de instruire a avut o perioadă activă de la 26.05.2014 până la 09.06.2014 la care au participat asistenţi judiciari, judecători, şefi ai secretariatelor instanţelor judecătoreşti şi grefieri. Totodată, a fost certificată implicarea grupului de profesionişti care au testat modulul în perioada 01.04.2014 – 07.04.2014. Aceştia din urmă au avut un aport deosebit în perfecţionarea cursului, ale căror opinii şi sugestii au contribuit la ajustarea şi îmbunătăţirea e-learning-ului, pentru a satisface aşteptările fiecărui participant. Menţionăm că, pentru viitor, certificatele vor fi distribuite în mod electronic.

Veaceslav Didâc, Directorul executiv adjunct al INJ, a adresat mulţumiri participanţilor şi celor care au susţinut şi facilitat realizarea acestui obiectiv. Dumnealui şi-a exprimat speranţa promovării instruirii la distanţă în rândurile profesioniştilor, accentuând deschiderea instituţiei pentru a acorda asistenţă în vederea asigurării unei pregătiri profesionale optime întru realizarea sarcinilor de serviciu.

Cuvinte de laudă şi mulţumiri au adus şi participanţii la cursul de instruire la distanţă, subliniind beneficiile acestui tip de formare continuă, care îţi oferă posibilitatea de a economisi timp şi de a implementa tehnologiile informaţionale, favorizând atingerea scopurilor de creştere profesională prin mijloace adiacente.

Instruirea la distanţă reprezintă o metodă modernă de formare continuă, oferind o instruire alternativă eficientă şi utilă specialiştilor din sistemul justiţiei. Beneficiile acestei opţiuni tehnice sunt reducerea timpului, a resurselor organizatorice şi a numărului de materiale necesare instruirii. Astfel, instruirea la distanţă, găzduită pe platforma ILIAS a Institutului, permite prestarea cursurilor la nivel naţional operativ şi cu resurse reduse. Avantajele sunt vădite: accesibilitatea, costurile reduse, lipsa necesităţii deplasării la centrul de instruire, comoditatea gestionării timpului, facilitatea opţiunilor tehnice.

Amintim că trainingul online „Specificul psihologic şi particularităţile audierii victimelor traficului de fiinţe umane” a fost elaborat de către formatorul INJ Tatiana Buianina, psiholog la Centrul Internaţional „La Strada”, cu susţinerea Programului de Consolidare a Instituţiilor Statului de Drept (USAID ROLISP), şi procesat tehnic de către Secţia e-transformare, e-instruire şi tehnologii informaţionale a INJ.

Modulul, destinat judecătorilor, procurorilor şi altor profesionişti din sectorul justiţiei, are o durată de 8 ore academice, în cadrul căruia cursantul parcurge trei capitole şi susţine trei teste, iar la final este certificat de către Institutul Naţional al Justiţiei.