Aplicarea legislației la judecarea cazurilor de violență în familie

17. 11. 2016

La Institutul Naţional al Justiţiei continuă seminarele care au ca tematică violenţa domestică – un fenomen ce îmbracă diverse forme: agresiune fizică, emoţională, sexuală, verbală, economică, ameninţări şi intimidări, izolare socială etc. Trainingul de azi, 17 octombrie, cu genericul „Practica aplicării legislației la judecarea cazurilor de violență în familie. Aplicarea măsurilor de protecție în cazurile violenței în familie” reunește grefieri și asistenți judiciari din instanțele naționale cu scopul consolidării capacităților profesionale ale acestora și schimbului de practici în domeniul combaterii violenței în familie.

În cadrul cursului de formare continuă, Maria Ghervas, judecător la Curtea Supremă de Justiție, formator INJ, pune accent pe implementarea corectă a legislației Republicii Moldova în domeniul violenței în familie, pe particularitățile examinării cauzelor civile cu elemente de violență în familie, pe aplicarea măsurilor de protecție în cazurile de violență în familie, precum și pe problemele ce apar la judecarea în instanță a infracțiunilor de acest tip.

Carolina Trigub, psiholog, formator INJ, va contura profilul psihologic al victimei și al agresorului, referindu-se la fenomenul violenței în familie, formele de manifestare a acesteia, caracterul ciclic și cauzele violenței domestice.

Subiectele incluse în agenda trainingului le puteți vedea aici.