A apărut nr. 38 al Revistei Institutului Național al Justiției

01. 11. 2016

Zilele acestea a apărut o nouă ediție a Revistei Institutului Național al Justiției, care este a 38-a de la lansarea publicației în 2007. De data aceasta, la rubrica Invitatul nostru îl găzduim pe Alexandru COCÎRŢĂ, manager de proiect la PNUD Moldova. Dumnealui susține că Institutul Național al Justiției va genera mai multe transformări în cadrul sectorului justiției.

Revista cuprinde un grupaj de informații din viața și activitatea Institutului și două prezentări de apariții editoriale: „Reținerea persoanei de către poliție. Concluziile unei cercetări” și „În arestul poliției. O descriere empirică a drepturilor suspecților din patru jurisdicții”.

Tatiana CIAGLIC, șefa Secției e-transformare și tehnologii informaționale, ne demonstrează printr-un articol că Institutul Național al Justiției a ajuns la o nouă etapă de folosire a tehnologiilor informaționale.

După crearea unui Consiliu științific și renovarea Colegiului de redacție, Revista continuă să-și consolideze statutul de publicație științifică. Dintre articolele științifice, le vom menționa pe cele publicate la rubricile: drept penal și procesual penal – „Conceptul de răspundere administrativă și formele ei”, semnat de Olga PISARENCO, avocat, formator INJ, doctor în drept, conferențiar universitar; drept civil și procesual civil – „Dreptul la un proces civil echitabil prin prisma precedentului judiciar”, semnat de Oleg STERNIOALĂ, judecător la Curtea Supremă de Justiție, și Marina ZARIJA, licențiată în drept, USM; jurisprudență comentată și probleme de practică judiciară – „Importanța și utilitatea opiniei separate expuse la darea hotărârii judecătorești”, semnat de Sergiu FURDUI, doctor în drept, judecător la Curtea de Apel Chișinău; drept public – „Aнтикоррупционная экспертиза уголовного кодекса Украины: отдельные вопросы”, semnat de Zoia ZAGHINEI, doctor habilitat în drept, șefă de secție la Academia Națională a Procuraturii din Ucraina, și „Fundamente teoretice şi practice care alimentează necesitatea aplicării dreptului discreţionar”, semnat de Dumitru POSTOVAN, doctor în drept, conferențiar universitar.

Doritorii de a lectura revista noastră o pot găsi chiar pe această pagină, accesând numărul care vă interesează.