Școală tematică privind investigarea și examinarea infracțiunilor cu caracter sexual comise prin intermediul tehnologiilor informaționale

22. 03. 2022

Timp de două zile, pe 22 și 23 martie 2022, un grup de judecători și  procurori participă la școala tematică de primăvară cu genericul „Metodici și tactici de investigare și examinare a cauzelor privind infracțiunile cu caracter sexual comise prin intermediul tehnologiilor informaționale. Aspecte privind abuzul online al minorilor”. Acțiunea se înscrie în „Strategia securității informaționale a Republicii Moldova pentru anii 2019-2024”.

În alocuțiunile rostite la începutul activității de formare, Ecaterina Popa, Directoare interimară a Institutului Național al Justiției,  Anatolie Popa, manager de program în cadrul Secției justiție penală și aplicare a legii de la Ambasada SUA în Republica Moldova, și Elena Botezatu, Directoare executivă a Centrului Internațional La Strada, au menționat valoarea evenimentului, care are drept obiective atât familiarizarea beneficiarilor INJ cu fenomenul infracțional de abuz și exploatare sexuală a copiilor online, cât și cunoașterea particularităților urmăririi penale și ale judecării cauzelor penale privind infracțiunile din această categorie.

Agenda programului de formare continuă poate fi vizualizată AICI.

Școala tematică este organizată de Institutul Național al Justiției și Centrul Internațional „La Strada” fiind parte a proiectului ,,Consolidarea capacității Republicii Moldova în combaterea abuzului și exploatării sexuale online a copiilor”, finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova.