Întrevedere cu reprezentanții Proiectului GIZ „Consolidarea statului de drept și a mecanismelor anticorupție în Republica Moldova”

11. 10. 2024

Directorul interimar al Institutului Național al Justiției, Adrian Cerbu, s-a întâlnit, joi, 10 octombrie 2024, cu reprezentanții Proiectului „Consolidarea statului de drept și a mecanismelor anticorupție în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), - Janine Baudach, manager de proiect, și Victor Bufteac, consilier anticorupție și politici de integritate. La întrevedere au mai participat Ecaterina Popa, șefă a Direcției instruire și cercetare, și Tatiana Ciaglic, șefă a Centrului de Informații Juridice.

Discuțiile s-au concentrat pe mai multe aspecte ale colaborării. Astfel, reprezentanții proiectului au propus organizarea unui eveniment care să evidențieze realizările obținute în cadrul proiectului, inclusiv activitățile de formare destinate beneficiarilor INJ în domenii de importanță actuală, cum ar fi investigațiile financiare și recuperarea activelor infracționale, cercetarea cazurilor de îmbogățire ilicită și spălare de bani etc.

Un alt subiect abordat la ședință a fost lansarea la Institutul Național al Justiției a două module de e-learning: „Cooperarea internațională în materie penală” și „Analiza financiară cu utilizarea Excel”. E-cursurile au fost oferite de Institutul de Guvernanță din Basel și vor fi prestate pe platforma de instruire la distanță ILIAS a Institutului.

Proiectul GIZ „Consolidarea statului de drept și a mecanismelor anticorupție în Republica Moldova” este finanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, având drept obiectiv principal de a contribui la prevenirea și lupta împotriva corupției în Republica Moldova.