A început școala de vară pentru formatorii INJ

08. 06. 2017

Institutul Național al Justiției și Amnesty International Moldova organizează, în perioada 8-10 iunie 2017, la Vadul lui Vodă, prima ediție a școlii de vară formare formatori cu genericul „Simularea unui proces penal și investigație preliminară, cu identificarea încălcărilor tipice de tortură sau rele tratamente”.

Evenimentul a început cu mesaje de salut ale Dianei Scobioală, Directorul Institutului Național al Justiției, și Cristinei Pereteatcu, Directorul executiv la Amnesty International Moldova.

Timp de trei zile, participanții – judecători, procurori, avocați, reprezentanți ai mediului academic, ofițeri de urmărire penală – vor avea posibilitatea să dobândească competențe în domeniul metodologiei pentru organizarea și desfășurarea simulărilor de procese, perfecționându-și aptitudinile și abilitățile de formare.

Lucrările școlii de vară se vor desfășura sub îndrumarea expertului Mykola Gnatovskyy, președintele Comitetului European pentru Prevenirea Torturii, în mai multe sesiuni și activități cu caracter practic organizate sub formă de dezbateri și procese simulate.

Programul școlii de vară îl puteți vedea aici.