Ce reprezintă Institutul Național al Justiției, cine învață aici și cum este organizat procesul de studii au aflat studenții de la specialitățile „Grefieri” și „Servicii Administrative și Secretariat” de la Colegiul de Studii Administrative și Fiscale din Chișinău.
Vineri, 17 decembrie 2021, 14 tineri, însoțiți de profesorul lor Vadim Gribincea, procuror în cadrul Procuraturii raionului Leova, absolvent INJ, au pășit pragul instituției care formează viitori judecători și procurori. Fiind salutați de Ecaterina Popa, Directoarea interimară a INJ, studenții au fost familiarizați cu modelul de funcționare și de instruire al Institutului Național al Justiției. Subiectele s-au axat, în mare parte, pe formarea inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror, precum și pe beneficiile sistemului e-admitere și ale testării electronice implementate în procesul de admitere la INJ.
Studenții au vizionat materiale informative video și au interacționat cu formatorii și foști audienți ai INJ, care le-au vorbit despre activitățile simulative efectuate pe parcursul studiilor și despre instruirile la distanță pe cele două platforme – ILIAS a Institutului Național al Justiției și HELP a Consiliului Europei.
La final, vizitatorii au făcut un tur ghidat al instituției și au făcut poze în mantii de judecător și de procuror.