Programul pentru Tinerii din Profesiile Juridice, ediția a VI-a

14. 08. 2024

ABA ROLI Moldova lansează Programul pentru Tinerii din Profesiile Juridice, ediția a VI-a! Acest program este o oportunitate unică de dezvoltare profesională și personală pentru tinerii din profesiile juridice. 

Ce presupune acest program: 

  • Cursuri de instruire orientate spre obținerea abilităților și competențelor profesionale esențiale cu privire la comunicarea inter-profesională, scrierea  și cercetarea juridică, etica profesiilor juridice, leadership și management. 
  • Burse individuale oferite participanților și absolvenților programului pentru activități de cercetare sau participare la evenimente tematice naționale și internaționale; 
  • Forumul Tinerilor din Profesii Juridice care este o platformă de discuții profesionale pentru toți absolvenții programului, cu participarea experților străini.  

Perioada de desfășurare: septembrie 2024- septembrie 2025. 

Cursurile de instruire vor avea loc în perioada septembrie-decembrie 2024, și vor demara cu o primă sesiune cu privire la "Dialog și comunicare inter-profesională" pe 24-25 septembrie, la Chișinău, sub îndrumarea experților - Andrea CHIȘ, ex-membru al Consiliului Superior al Magistraturii din România și Letiția LUCESCU, expert, Institutul Național al Magistraturii din România. 

Calendarul instruirilor va fi comunicat ulterior. 

Criterii de selecție: 

La acest program pot participa avocații, procurorii și judecătorii , cât și reprezentanții altor profesii juridice, cu o experiență profesională de până la 10 ani. Apartenența la o asociație profesională de juriști constituie un avantaj. 

Profesioniștii interesați sunt invitați să depună CV-ul și scrisoarea de motivare până la data de 25 august la adresa de email doina.postica@americanbar.org

Semi-finaliștii vor fi invitați la interviu, iar participanții selectați trebuie să-și exprime angajamentul de a participa la toate activitățile din cadrul programului.