Directorul interimar al INJ a participat la Conferința Internațională Anticorupție

21. 06. 2024

Directorul interimar al Institutului Național al Justiției, Adrian Cerbu, s-a aflat, în perioada 18-21 iunie 2024, la Vilnius, Republica Lituania, pentru a participa la cea de-a 21-a ediție a Conferinței Internaționale Anticorupție (IACC). Înființată în 1983, IACC se desfășoară la fiecare doi ani, în diferite regiuni ale lumii și găzduiește între 800 și 2000 de participanți din peste 135 de țări, printre care șefi de stat, oficiali ai instituțiilor din sistemul de drept, reprezentanți ai societății civile și ai sectorului privat etc.

Anul acesta tema conferinței a fost „Confruntarea amenințărilor globale. Apărând integritatea”, având drept scop abordarea provocărilor tot mai complexe generate de scheme și rețele de corupție. În cadrul înaltului for au avut loc dezbateri, prezentări, schimburi de experiențe, sesiuni de instruire, ateliere de lucru, întâlniri bilaterale menite să dezvolte strategii eficiente pentru combaterea corupției la nivel global și să consolideze cooperarea internațională în acest domeniu.

În marja conferinței, membrii Consiliului Superior al Magistraturii – Vasile Șchiopu și Alexandru Postica și Directorul interimar al Institutului Național al Justiției, Adrian Cerbu, au avut o întrevedere cu reprezentanții Consiliului Judiciar din Lituania în vederea colaborării pe segmente de interes comun. De asemenea, delegația a vizitat Ambasada Republicii Moldova în Republica Lituania, unde au purtat discuții cu Excelența Sa Emil Druc.

Participarea Directorului interimar al Institutului Național al Justiției la Conferința Internațională Anticorupție a fost posibilă datorită Proiectului USAID de reformă a justiției și combatere a corupției (JARA).