Cu ocazia finalizării formării la distanță în domeniul cooperării juridice internaționale în materie penală, miercuri, 28 martie, la Institutul Național al Justiției, a avut loc certificarea persoanelor care au promovat respectivul curs.
Organizat de Institutul Național al Justiției în parteneriat cu Programul European al Consiliului Europei pentru formarea juriștilor în domeniul drepturilor omului (Programul HELP), cursul a fost destinat judecătorilor și procurorilor, inclusiv procurorilor din subdiviziunile specializate privind asistența juridică internațională ale Procuraturii Generale.
La evenimentul de certificare au luat cuvântul Diana Scobioală, Directorul INJ, reprezentant al Consiliului Europei la Chișinău, Margarita Galstyan, manager al Proiectului CoE „Susținerea reformei penale în Republica Moldova”, tutorii naționali – Alexandra Nica, șefa Direcției instruire și cercetare a INJ, și Violeta Cojocaru, doctor habilitat în drept, profesor universitar, șefa Departamentului drept internațional și european al Facultății de drept a Universității de Stat din Moldova, – precum și participanții la curs.
Pe lângă rezultatele obținute și impresiile cursanților despre formarea la distanță, au fost abordate subiecte privind procesul de implementare a cursului. De asemenea, au fost emise sugestii care vor contribui la îmbunătățirea cursului la distanță pentru a satisface așteptările următorilor beneficiari.
În total, 23 de participanți au promovat cursul și au fost certificați în comun de Consiliul Europei și Institutul Național al Justiției.
Cursul electronic „Cooperarea juridică internațională în materie penală”, cu durata de 24 de ore de instruire, s-a desfășurat pe Platforma de instruire la distanță HELP, în perioada 5 februarie – 18 martie 2018. Activitatea de instruire este al patrulea curs organizat prin intermediul Programului HELP, fiind parte a proiectului Consiliului Europei „Susținerea reformei justiției penale în Republica Moldova”, finanțat de Guvernul Danemarcei.